Samenspel omgeving Zwolle

veratifico

Vera

Samenspel met leeftijdgenoten is een enorme stimulans voor de (jonge) strijkers zowel op muzikaal als op sociaal gebied. Elien is oprichtster van het Basis (nu Edward) en Benjamin Strijkorkest en was daar 7 jaar lang artistiek leidster. Het Basis Strijkorkest bestaat uit beginnende strijkers vanaf 6 jaar. Wekelijks wordt gewerkt aan samenspel, zuiverheid en ritme. Het Benjamin Strijkorkest is voor gevorderde strijkers van 9 t/m 14 jaar. Het Benjamin Strijkorkest nam in mei 2013 deel aan het 3-daagse Europees Muziekfestival voor de Jeugd in het Belgische Neerpelt. Het orkest presenteerde zich tijdens dit festival met twee concerten en een juryoptreden. Het juryoptreden werd beoordeeld met een eerste prijs cum laude!


Bij voldoende niveau kunnen strijkers auditeren voor het Britten Jeugd Strijkorkest. Het niveau van dit orkest is hoog en leden studeren vaak aan de vooropleiding van het conservatorium. Het Britten Jeugd Strijkorkest staat onder leiding van dirigente Loes Visser.

tificooptreden

Strijkorkest Tifico

 

Leerlingen kunnen ook meespelen bij Stichting De Vuurvogel. Deze stichting heeft drie orkesten onder haar hoede die zijn toegespitst op symfonische muziek (met blazers en slagwerk). Kinderen kunnen het allereerste samenspel ervaren bij de Vuurvogel OpStreek (alleen strijkers). Kinderen van 8 tot 14 jaar spelen in De Jonge Vuurvogel waarna er geauditeerd kan worden voor het grote Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel (14-24 jaar). De Jonge Vuurvogel en Jeugd Symfonieorkest De Vuurvogel staan onder enthousiaste leiding van dirigent Albert Dam.

Volwassenen kunnen meespelen in het Zwols Symfonie Orkest of het Hanze Orkest.