CV

218_2169

Elien Willems

Elien Willems begon op 13-jarige leeftijd met vioolspelen aan muziekschool De Lindenberg in Nijmegen, waar zij les kreeg van Guido Jansen. In 2005 werd zij toegelaten tot de vakopleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar zij studeerde bij Annechien van Blom. Altvioollessen werden gevolgd bij Judith Wijzenbeek en Gisella Bergman. Elien was concertmeester bij het Nijmeegs Jeugdorkest Corrente en bij Jeugd Strijkorkest Constantijn. Ook speelde zij in het Arcato ensemble, Het Groot Entree Orkest, Jeugd Orkest Nederland, Britten Jeugd Strijkorkest, Nationaal Jeugd Orkest, Het Nederlands Strijkersgilde, Caecilia Camerata, Nieuw Nijmeegs Kamerorkest, het Berlijnse Musici Medici, Symfonieorkest Tifico in Zürich (Zwitserland) en het Hanze Orkest Zwolle.

Elien geeft (alt-)vioolles aan jonge kinderen, jongeren en volwassenen en was jarenlang artistiek leidster van het Basis (nu Edward) en Benjamin Strijkorkest in Zwolle. In mei 2013 behaalde het Benjamin Strijkorkest een 1e prijs cum laude op het Internationaal Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België). In mei 2015 behaalde ze een 1e prijs op hetzelfde festival met het door haar opgerichte projectstrijkorkest Tifico. In juli 2023 behaalde Elien het certificaat Music Mind Games Teacher Unit 1 in Genève (Zwitserland). Op dit moment volgt ze extra methodieklessen bij Wiesje Miedema.

Elien is in de zomer 2013 afgestudeerd aan de opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Ze was werkzaam in de radiotherapie en nucleaire geneeskunde.

Triocolore aug2022

Triocolore